Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині – пора толок. Люди об’єднуються, щоб навести порядок (ФОТО)

Раніше ми повідомляли про те, що у Козові голова громади Сергій Добалюк разом з місцевими жителями провели толоку. Таку господарчу акцію здійснили і у селі Ланівці Борщівської громади.

Там жителі села разом з депутатом Борщівської міської ради Тарасом Кубишином поприбирали територію навколо місцевого ставка.
– Два місяці тому ми вже робили часткове прибирання довкола ставу. Минулих вихідних завершили: погромадили і вивезли сміття, зібрали сухостій. Назбирали
кілька ящиків скла і відвезли до церкви, щоб використали матеріал для оздоблення фасаду. Зараз штукатурять храм, застосовують перемелене скло, щоб виблискувало, – розповів Тарас Кубишин ( команда Чайківського «За майбутнє»).
Також чоловік ініціював на виконавчому комітеті Борщівської міської ради проект, в рамках якого провели обстеження зелених насаджень, які становлять небезпеку життю та здоров’ю жителів населеного пункту.
– У селі є кілька старих сухих дерев, які можуть зламатися від пориву вітру, тому несуть загрозу. Такі давні насадження, є, зокрема, біля будинку культури, біля лінії електропередач. Краще вчасно їх зрізати, а натомість насадити молоді деревця. Дуже вдячний односельчанам за підтримку в організації роботи та за хороші ідеї, – зазначив Тарас Кубишин («За майбутнє»).
Депутат звернувся до Управління капітального будівництва ТОДА щодо необхідності видалення старих і трухлявих дерев обабіч дороги С200224 в напрямку Ланівці-Тулин та автомобільної дороги Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець.

Не було два тижні: на Тернопільщині знайшли молодого чоловіка, який пропав безвісти (ФОТО)

Нардеп Людмила Марченко задекларувала… мільйонні доходи чоловіка та нові земельні ділянки у Великих Гаях