Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На вакцину в Україні витратили вже понад 11 мільярдів гривень

Загальний обсяг видатків держбюджету на закупівлю вакцин від COVID-19, з урахуванням відповідних витрат 2020 року, становить 11,4 млрд грн.

Кабінет міністрів України спрямував додаткові 6,5 млрд грн на закупівлю вакцин від COVID-19 з державного бюджету.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Зазначається, що з урахуванням відповідних витрат 2020 року, загальний обсяг витрат держбюджету на закупівлю вакцин від COVID-19 становить 11,4 млрд грн.

“Уряд вжив всіх заходів щодо забезпечення Міністерства охорони здоров’я України коштами для закупівлі вакцин і проведення до кінця 2021 року вакцинації 70% дорослого населення… Тобто планується охопити вакцинацією 24 млн осіб дорослого населення”, – сказано в повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що для цього необхідно забезпечити надходження майже 48 млн доз вакцин з урахуванням 8 млн доз, які мають бути отримані безкоштовно в рамках механізму COVAX.

До речі
24 лютого в Україні почалася поетапна кампанія з вакцинації. Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою в Індії в Інституті сироватки крові за ліцензією.

На першому етапі прищеплюють медичних працівників “ковідних” лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, жителів і персонал будинків перестарілих та військових на фронті.

25 березня в Україну прибула перша партія вакцин китайського виробництва CoronaVac обсягом 215 тис. доз.

 

У Тернополі порушили правила карантину: директор “Подолян” заплатить 34000 гривень штрафу

Тернополянин у складі збірної України візьме участь у престижних змаганнях з плавання