Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Делегація з Тернопільщини переймала досвід волинських колег (Фоторепортаж)

Впродовж 26-27 березня у Луцьку відбувся ряд заходів, спрямованих на обмін досвідом між регіонами. Участь у такій події взяла і делегація з Тернопільщини, до складу якої увійшли перший заступник голови Тернопільської обласної ради, голова обласного осередку партії «За майбутнє» Володимир Болєщук, депутатки облради від фракції «За майбутнє» Алла Стечишин, Наталія Онишків та депутатка Великоберезовицької громади Галина Соколовська.

 

Вони побували Луцькому центрі реабілітації учасників бойових дій, який є підрозділом Луцького центру первинної медичної допомоги та Волинському обласному перинатальному центрі. Медичні заклади створені в доступних та сучасних умовах. Представники тернопільської делегації зізнались, що центри справили на них приємні враження, оскільки надають широкий спектр послуг.
– Таку можливість перейняти досвід у колег ми отримали в рамках нещодавно підписаної угоди про співпрацю між Тернопільською та Волинською областями та організованої програми з обміну досвідом для депутатів та представників місцевого самоврядування, — розповідає Володимир Болєщук. — В країні, де вже 7-ий рік триває війна, люди, які жертвують своїм здоров‘ям, повинні мати можливість відновлення. Важливо, щоб наші захисники мали місце, де б їм надавали кваліфіковану, професійну реабілітацію. Відрадно, що у наших колег таке місце вже є.
Такої ж думки дотримується і Наталія Онишків – депутатка Тернопільської облради.
– Тішить, що є такі заклади, де військові можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу, відновити здоров’я як фізичне, так і психічне. Приємно, що маємо змогу запозичати досвід у колег, – зауважила Наталія Онишків.
Депутатка обласної ради Алла Стечишин зауважила, що на Тернопільщині є багато захисників, які потребують реабілітації, тому їхнє відновлення має бути пріоритетом.
– На сьогодні в нашій області є багато захисників, які повернулись з фронту і потребують психологічної та фізичної реабілітації. Тому їхнє здоров’я та відновлення – один із пріоритет у нашій роботі. Вважаю, що такі центри повинні бути створені у кожній громаді, – наголосила Алла Стечишин.

БК Тернопіль вчетверте переміг Харківських соколів і вийшов на третє місце

Помер відомий винахідник з Тернопільщини (ФОТО)