Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ігор Палиця знає за рахунок чого можна підвищити пенсії вдвічі

На сьогодні рівень пенсійного забезпечення українських громадян значно нижчий прожиткового рівня, що призводить до масового зубожіння українських пенсіонерів. Із 1 березня Пенсійний фонд України підвищив пенсію всього лиш на 100 гривень. Попри це ціни на комунальні послуги та продукти харчування лише зростають.

 


Тож депутати від партії «За майбутнє» пропонують підвищити показник прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб та базовий розмір мінімальної пенсії удвічі – до 3 тис. 540 грн (сьогодні 1 тис. 769 грн), що відповідатиме вирахуваному Мінсоцполітики показнику реального прожиткового мінімуму для пенсіонерів. Середня пенсія при цьому зросте щонайменше до 5 тис. 500грн на місяць.
– На сьогодні пенсія є майже вдвічі нижчою за прожитковий мінімум для непрацездатних осіб. Для цього ми пропонуємо вдвічі підвищити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб та базовий розмір мінімальної пенсії. Відповідно середня пенсія зросте до 5 тис. 500 грн. Для цього потрібно 350 млрд грн. Але їх можна знайти, якщо на це буде політична воля керівництва держави, – зазначив голова політсили Ігор Палиця.
Крім того, представники політичної сили вважають за доцільне скасувати обов’язкове підвищення пенсійного віку – воно має бути добровільним, а додатковий страховий стаж від добровільного перевищення віку виходу на пенсію повинен індексуватися.
Ігор Палиця поділився, що Україна несе великі збитки на митниці та через ухилення сплати податків. У зв’язку із цим – нестача коштів на підвищення пенсій.
– Від контрабанди на митниці, за офіційними даними, Україна втрачає щороку понад 100 млрд грн. За неофіційними – ця сума більша як мінімум удвічі. Від державної корупції – понад 55 млрд грн. Ще понад 200 млрд грн збитків кожного року держава несе через ухилення від сплати податків, – сказав Ігор Палиця.

Виходом із цієї ситуації є наведення порядку у митній та фіскальній сферах, боротьба із корупцією. Тоді Україна зможе підвищити пенсії та відмовити від зовнішніх запозичень.

17-річна тернополянка Анастасія Бачинська виграла чемпіонат України зі спортивної гімнастики

БК Тернопіль без варіантів поступився в Києві Будівельнику