Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Прибирають сміття і садять дерева: у Великоберезовицький громаді подбали про довкілля

У громадах Тернопільщини продовжують проводити толоки та висаджувати дерева. Зокрема така екоініціатива відбулась у Великоберезовицькій громаді, де небайдужі зібрались, щоб прибрати територію та посадити дерева. 

  • Приємно, коли чисто, не чекаємо, що хтось зробить це за нас, робимо самі, – ділиться Юлія Тимчій, жителька смт. Велика Березовиця.

  • Сьогодні багато людей Великоберезовицької громади, працівники селищної ради, садочку, школи прийшли, щоб прибирати сміття, яке люди інші, несвідомі накидали. Як то кажуть, головний принцип, що чисто не там,  де прибирають, а там, де не смітять, – розповідає Володимир Тимчій, депутат Тернопільської районної ради. 

Навели порядок біля пам’ятників, доріг і комунальних закладів. Добряче довелося працювати на вулиці Енергетична, в сторону місцевого кладовища. Сюди часто звозять сміття та залишають у полі, між кущами та деревами. 

  • Йдуть Великодні свята і люди будуть багато йдуть на цвинтар. Потрібно, щоб тут був порядок. Важливо, щоб наші люди це зрозуміли і не вивозили сміття,- говорить Олександра Чура, секретарка Великоберезовицької селищної ради.

  • Стараємося, щоб люди бачили цю роботу і просто не смітили, тоді не буде що прибирати,- розповідає Віталій Сушевський, житель смт. Велика Березовиця.

Місцеві мешканці щороку зустрічаються на такі толоки.Тут переконані, що благоустрій громади залежить від свідомості кожного громадянина.

Юля Вітюк

Відео Павла Лящинського

У центрі Тернополя велосипедист на тротуарі збив жінку

Бензопила врізала руку: біля Тернополя рятували чоловіка, який із рваною раною спливав кров’ю