Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Озеленення планети: Лановеччина взяла участь у встановленні світового рекорду

-Думаю, що кожна людина повинна віддячити природі і це наш маленький внесок у краще прийдешнє нашої землі, – говорить Ірина Лахманюк, учениця 8 класу Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 ім. Ю. Коваля

Висадити 100 мільйонів дерев по усьому світу протягом трьох років — головна місія проєкту «Озеленення планети». Таку екоініціативу підтримали у Ланівцях. Місцеві активісти, спільно із учнями школи, посадили 30 кущів самшиту на території садочку «Берізка».
– Сьогодні ми з представниками команди Івана Чайківського, а також з нашими маленькими помічниками, доєдналися до всесвітньої акції озеленення нашої планети. Сьогодні ми разом із дітьми висадили не один десяток декоративних кущів, ми зареєструємо їх на сайті даного проєкту і їх буде позначено на інтерактивній карті, – розповідає Тетяна Олійник, організаторка акції, координатор партії «За майбутнє» у Лановецькій громаді
– Спільними зусиллями ми зробили добру справу, висадили ті кущі самшиту і вони будуть не тільки радувати око, а й покращувати екологічну ситуацію на землі,- говорить Іван Хаблюк, депутат Лановецької міської ради, керівник відділення ПАП «Агропродсервіс»
Місце обрали символічне, адже саме у цьому дитячому садку навчались школярі, які взяли участь в акції. Тому такою ініціативою, вони покращили не тільки екосистему Землі, а й подбали про особливу для них територію.
– Ми недарма обрали територію дошкільного закладу для здійснення цієї акції, адже тут росте найменше покоління, найменші жителі нашої громади і вони мають право жити у чистому, зеленому світі і надіюсь вони продовжать наші починання,- ділиться Оксана Лахманюк, вихователька Лановецького МКЗДО «Берізка»
– Екологічні проблеми зараз дуже гостро постали перед теперішнім суспільством і метою нашої акції є привернути увагу до цих всіх проблем. Ми розуміємо, що це невеличке щось, але якби кожен так почав робити, то може би частково деякі проблеми вдалося вирішити,- наголошує Олександр Смолій, вчитель хімії та біології Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 ім. Ю. Коваля.

У Тернополі в банку обікрали жінку: розшукують чоловіка, якого підозрюють у злочині (ВІДЕО)

У масовій автотрощі на дорозі “Київ-Чоп” травмувалася сім’я з маленькими дітьми з Тернопільщини (ФОТО)