Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині “продавець” отримав понад 40 тисяч гривень і перестав виходити на зв’язок

Застережень не читають і на них не зважають жителі Тернопільської області, бо ж продовжують необдумано віддавати гроші шахраям.

Жертвою чергового інтернет-афериста став мешканець Чортківського району. Потерпілий розповів, що в соцмережі «Фейсбук» знайшов оголошення про продаж мобільної техніки та мав намір придбати телефон та планшет. Коли ж перерахував кошти на банківську карту – продавець перестав виходити на зв’язок і наче розчинився у Інтернет-просторі, а з ним «розчинилися» і понад 40 тисяч гривень.

Поліцейські вкотре наголошують: схема купівлі-продажу товарів в інтернеті є найбільш розповсюдженою серед шахраїв. Зловмисники реєструються в онлайн-магазині, чи в соцмережах під вигаданим іменем, вказують тимчасові телефонні номери та виставляють у продаж неіснуючий товар. Їх мета – ваша передоплата, або хоча б завдаток.

Тож, якщо ви вирішили щось купити онлайн – домовляйтесь з продавцем про розрахунок за товар після його отримання. Крім цього, варто перевірити вказаний в оголошенні номер телефону через пошукові системи. Ймовірно, що коли товар вам пропонує шахрай, попередні жертви його послуг вже залишили свої негативні відгуки, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У Тернополі автомобіль врізався у світлофор (ФОТО)

На швидкості врізався в подружжя: на Тернопільщині засудили працівника суду, який скоїв смертельну аварію