Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У ДТП разом з монахом-екзорцистом Феодосієм загинули ще двоє жителів Тернопільщини (ФОТО)

Аварія трапилась у селі Глибочок, Борщівського району. 18 березня “лоб у лоб” зіткнулися легковий автомобіль та мікроавтобус.

В аварії загинули настоятель Христовоздвиженського храму села Монастирок 40-річний отець Феодосій, а також ще двоє жителів села Глибочок.

Життя священнослужителя обірвалося на 41-му році внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.


З глибоким сумом сповіщаємо про те, що 18 березня 2021 року трагічно загинув ігумен Феодосій (Глинський) – настоятель парафії Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього с. Монастирок Борщівського району, — повідомляють на сайті Тернопільської єпархії Православної церкви України.

— Життя священнослужителя обірвалося на 41-му році внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Читайте також У ДТП на Борщівщині загинуло двоє людей (ОНОВЛЕНО) Ігумен Феодосій (Глинський Ярослав Іванович) народився 4 березня 1981 року у Чорткові.

Після закінчення чортківської ЗОШ №6 вступив до братії Свято-Успенського Кулівецького чоловічого монастиря в с. Кулівці Заставненського району Чернівецької області.

12 квітня 1998 року прийняв чернечий постриг з іменем Феодосій. У серпні 1998 року тодішнім архієпископом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм був рукоположений на ієродиякона, у грудні того ж року у Свято-Духівському соборі м. Чернівці – у сан ієромонаха. 2000 року ієромонах Феодосій перейшов до Української Православної Церкви Київського Патріархату. Єпископом Тернопільським і Кременецьким Іовом він був призначений настоятелем парафії Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього с. Монастирок Борщівського району. У вересні 2011 року возведений у сан ігумена та нагороджений хрестом з прикрасами.

2011 року вступив на богословське відділення Київської православної богословської академії при філософсько-теологічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича за спеціальністю “Богослів’я”.

У 2017-му отримав диплом магістра богослів’я. Паралельно отримав вищу освіту за фахом “Релігієзнавство” у тому ж університеті.

У травні 2018 року рішенням Священного Синоду УПЦ КП ігумена Феодосія призначено намісником чоловічого монастиря в с. Монастирок. Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, духовенство та миряни Тернопільської єпархії висловлюють найщиріші співчуття рідним і близьким новопреставленого ігумена Феодосія.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким усіх загиблих…

Помер багаторічний заступник начальника управління ЖКГ Тернополя

“Пішов слідом за сином…”: від опіків помер батько Дмитра Мудрого з Тернополя