Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни вшанували пам’ять Тараса Шевченка

З нагоди 207-ї річниці від дня народження Кобзаря, тернополяни зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Покласти квіти та вшанувати українського пророка прийшли представники команди Івана Чайківського «За майбутнє».
– Творчість, поезія Шевченка – це генокод української нації. Власне на поезії, творчості Шевченка постала Українська держава, повстала, коли була іноземна окупація, постала в мороці двох світових війн і ми маємо зараз цю державу, в якій ми живемо і ми повинні дякувати Шевченку, що він був тою людиною, яка українців спрямовувала в такі важкі часи. Зараз ми повинні це пам’ятати, виховувати дітей на житті і творчості Шевченка та пам’ятати всі його настанови, які є актуальними і для теперішньої України, – розповів депутат Тернопільської обласної ради Олег Боберський.
Представники команди Чайківського вважають, що сучасній молоді потрібно задля гідного майбутнього дослухатися до настановчих слів Тараса Шевченка.
– Шевченко актуальний, ми його ще називаємо національним пророком, тому що він давав імператив майбутнього України. І ми бачимо, що імператив Шевченка – це та майбутня, щаслива Україна, яку він гарно описав у своєму вірші: «І на оновленій землі врага не будесупостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі», – декламував рядки вірша Василь Хомінець, депутат обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»)
Участь в заході взяли представники влади, духовенство і громадськість.

Юля Вітюк
Відео: Павло Лящинський

1,7 млн грн витратить на закупівлю лабораторних реактивів університет Тернополя

Трагічний випадок на Тернопільщині: кілька тисяч кілограм впало на чоловіка