Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Знову усе горить, дихати немає чим”: в Україні масово почали палити суху траву й очерет (ВІДЕО)

В Україні розпочався сезон пожеж. Недобросовісні люди попри загрозу штрафу спалюють суху траву й очерет. Труять димом себе та оточуючих. Нищать природу. Нагадаємо, що штраф за спалювання сухої трави на території заповідників та заказників стартує від 6 тисяч гривень.

Пожежі уже охопили декілька регіонів.

Зокрема, на Львівщині лише за минулу добу рятувальники виїжджали гасити займання понад сотню разів.

На Тернопільщині, а саме на Бережанщині невідомі підпалили суху траву на території Кашталівського заказника. Небайдужі місцеві жителі власноруч взялися за гасіння пожежі.

Як повідомляють місцеві жителі, вони помітили вогонь, коли вже фактично половина заказника згоріла, та взялись самостійно гасити пожежу.

– Хочу звернути увагу наших людей і поліції (можливо вони щось зроблять) на те, що в нас вже розпочалися наші «ГОРЕ ГОСПОДАРІ». Не паліть суху траву, не нищіть все живе, – пише Роман Івашків. 

Відео Романа Івашківа

На Волині вигоріло близько десяти гектарів сухої трави й очерету – там зайнялося одразу в кількох районах, підпали гасили і рятувальники, і лісівники.

У Черкаській області від сухостоїв вогонь перекинувся на два автомобілі. Вони вигоріли вщент. Крім того, була загроза і для житлового будинку.

“Поблизу Нововолинська – горіло біля дач, дісталося й до будинку. Палали очерети біля річок та ставків у Кіровоградській області – лише за добу вигоріло шість тисяч квадратних метрів території. До людських обійсть полум’я не підійшло, не дали вогню перекинутися й на ліс”, – йдеться в сюжеті.

На Рівненщині рятувальники спільно з інспекторами благоустрою проводять рейди. Лише за день склали чотири протоколи на злісних паліїв. Штраф для них складатиме понад тисячу гривень. З початку року в регіоні вже вигоріло майже чотири гектари сухостою й чагарників.

 

На Тернопільщині “відьми” влаштували екстрасенсорне шоу (ВІДЕО)

“Ну я їздив. І що такого? А шо не можна?”: на Тернопільщині “автогонщик” знищив поле (ФОТО)