Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Бучацькій громаді довели – якщо керувати мудро, то можна без додаткових затрат покращити життя людей

Тут вирішили провести інвентаризацію наявного майна, щоб побачити, що у надлишку мають одні заклади і чого бракує іншим, розповідає заступниця міського голови, представниця команди Чайківського Олена Сурм’як («За майбутнє»):

– Міським дитсадкам особливо бракує ліжечок, бракує столиків, елементарного, бракує ковриків, бракує тарілок, бракує горняток, а є сільські школи, які були розраховані у свій час на 320-360 учнів, а на сьогоднішній день там навчається по 70-80, максимум 120 учнів і найближчим часом там не передбачається збільшення кількості дітей, ми зрозуміли, що там майно пролежує і нікому не потрібне.

Тепер в громаді по-господарськи використовують наявний ресурс – забирають зайві речі там, де їх не використовують і віддають туди, де вони потрібні. Відтак, без залучення додаткових фінансів вдається вирішувати нагальні проблеми. Наприклад, садочок «Пролісок» отримав необхідні столи.
– Ми дуже вдячні, бо дійсно є потреба в тих столиках бо дітки не мають на чому сидіти, за чим займатися, – каже Тетяна Лукачик, завідувачка Бучацького ДНЗ «Пролісок», депутатка Чортківської райради («За майбутнє»).
Заклад не тільки співпрацює з громадою, активно допомагають і батьки. Тетяна Лукачик – яскравий приклад доброї господині. Вона використовує кожну можливість, щоб зробити садок кращим, навіть власноруч виготовляє декорації. Така відданість справі дає результат.
– Є 5 груп, вони переповнені, до 30 дітей у кожній групі. Я цього року набрала ясельну групу, набрала 28 діток при нормі 15 діток в одній групі, наповненість є велика, – додає Тетяна Лукачик.
Попри переповненість, заклад все ще не може вмістити усіх охочих. Тому є нагальна потреба у відкритті додаткової групи. Садок має для неї приміщення, але воно потребує ремонту.

– Спершу завезли сюди коврове покриття і столи. Далі плануємо вишукувати можливість забезпечити їх ліжкечками та інвентарем, який буде необхідний. Я думаю усе це вирішиться, – розповідає заступниця Бучацького міського голови Олена Сурм’як.
Інна Гаврилюк

“Локдаун на Великдень?”: Ляшко розповів, чого чекати українцям

Найцікавіше з того, що було на сьогоднішній сесії Тернопільської обласної ради