Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому вакцинація? Пояснює лікар з Тернопільщини

На Тернопільщині триває вакцинація. Першими, хто вакцинується від коронавірусу є медики. Один з таки – Роман Пацкань. Чоловік працює анестезіологом, завідуючий реанімаційним відділенням Борщівської міської лікарні та за сумісництвом депутат Борщівської міської ради від партії «За майбутнє».

Роман зізнається, що тільки способом вакцинування можна побороти пандемію.
– Тільки вакцинація допоможе ефективно побороти цю складну і непередбачувану хворобу. Оскільки надаю допомогу важким хворим в реанімації, то передусім мушу бути сам захищеним від COVID-19. Зараз спостерігаємо третю хвилю COVID-19, яка зачіпає молодше населення, медики констатують, що вірус став «агресивніший». Не можна легковажити карантинними правилами, потрібно користуватися засобами захисту, щоб вберегти себе і своїх рідних від цієї небезпечної недуги, – розповів Роман Пацкань.
Він зазначив, що Ковід-19 вражає життєво необхідні органи, що призводить до летальних випадків.
– У Борщівській лікарні працюю 14 років, торік у червні мене призначили завідуючим реанімаційним відділенням. З серпня минулого року реанімацію перепрофілювали для лікування хворих на COVID-19, до кінця року ми прийняли понад 80 пацієнтів. Здебільшого це були складні випадки, потрапляли люди з супутніми патологіями: цукровим діабетом, ішемічною хворобою серця, гіпертонією. Ковід вражає легені, а також – нирки, головний мозок та інші органи. Стаються летальні випадки через ускладнення – тромбоемболія або інсульт, – поділився пан Роман.

?Вакцинація відіграє ключову роль у перемозі над COVID-19

✅ Серед перших в області вакцинувався від COVID-19…

Опубліковано ЗА Майбутнє Тернопільщини Середа, 10 березня 2021 р.

До слова, загалом у Тернопільській області від коронавірусу вакцинувалось 2508 осіб.
Дарина Мельничук

Насильство у сім’ї: на Тернопільщині за два місяці до поліцейьских надійшло понад 1500 повідомлень

Завтра українські біатлоністи візьмуть участь у гонках переслідування