Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Росія стягує війська до кордону з Україною, – Хомчак

Україна вважає це серйозною загрозою нацбезпеці — головнокомандувач ЗСУ.

Останнім часом Росія стягує війська до кордону з Україною, що створює загрозу воєнній безпеці. Зараз російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму.
Про це заявив головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді 30 березня.

«Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим утримується 28 батальйонних тактичних груп противника», — повідомив Хомчак.

Окрім того, за його словами, збройні сили РФ стягують до кордону з Україною додаткові сили під приводом військових навчань та тренувань. Українське командування очікує, що незабаром біля українського кордону і в Криму Росія збере ще до 25 батальйонних тактичних груп. Разом з уже розгорнутими біля кордону силами та засобами РФ це «створює загрозу воєнній безпеці держави».

Головнокомандувач також розповів, що за роки окупації Росія збільшила свою присутність у Криму до 32,7 тисячі військових. На тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, за даними ЗСУ, розгорнуті 14 бойових бригад, полків та підрозділів, які діють за підтримки російських регулярних військ. Загальна чисельність — близько 28 тисяч людей.

У Тернополі на ставі провалилась людина: викликали рятувальників

Коронавірус на Тернопільщині: за добу померло 11 людей