Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Почали помирати молодші, без супутніх захворювань”: за тиждень на Тернопільщині від коронавірусу померло 59 людей

За останній тиждень у Тернопільській області щодня фіксують смерті від коронавірусу. Тільки за минулу добу не стало 11 людей, повідомляє обласний лабораторний центр. 

– Я зачитаю ці цифри і ви в них вдумайтеся: 16 березня було 14 смертей, далі – 7, 5, 9, 6, 7,11. Це дуже високий показник, який говорить про велику кількість хворих, – наголосила під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

ВМИРАЮТЬ ЛЮДИ БЕЗ СУПУТНІХ ЗАХВОРЮВАНЬ. ЦЕ ТАКОЖ Є ОДНИМ З КРИТЕРІЇВ ПОГІРШЕННЯ ЕПІДСИТУАЦІЇ.

За останній тиждень з 15 до 21 березня у області зафіксовано ріст захворюваності порівняно з минулим тиждень на 51,5%, зазначає директорка обласного лабораторного центру Оксана Чайчук.

– Бачимо, що почали вмирати набагато молодші люди віком від 30 до 55 років, – каже вона. – Вмирають люди без супутніх захворювань. Це також є одним з критеріїв погіршення епідситуації.

За словами Ольги Ярмоленко, в області працює 6 госпіталів. Продовжують хворіти 6 тис. 894 людей. Із них: 5,7  тис. – на амбулаторному лікуванні,  1 тис. 194 – на стаціонарному.

– Щодня ми спостерігаємо збільшення кількості хворих, які поступають на стаціонарне лікування. Крім того, збільшується кількість хворих, які потребують кисню, – говорить начальниця обласного управління охорони здоров’я. – Із 1 тис. 194 стаціонарних пацієнтів 846 потребують кисневої підтримки, 26 підключені до ШВЛ-апаратів, інші – на масковому режимі.  Це 65% від всіх хворих, яких лікують на стаціонарі. Це дуже багато. Загалом зараз лікарні на 30% більше споживають кисню, ніж це було на початку січня.

Джерело.

У Тернополі розшукують дівчат, які зганьбилися в магазині (ВІДЕО)

“Маруся назавжди залишиться в наших серцях”: на Тернопільщині несподаівано померла вчителька (ФОТО)