Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Петиція по повний перехід Тернополя на індивідуальне опалення набрала потрібну кількість голосів

Тернополяни, у кого немає субсидій чи пільг, взимку за голову хапалися, коли дивилися на платіжки за тепло – для багатьох суми були не підйомні, адже і жити за щось треба було.

Не даремно вже трималий час обговорюється питання про повний перехід Тернополя на індивідуальне опалення, адже в такому разі можна було б контролювати, скільки потрібно тепла для обігріву помешкання, відповідно оплата було б адекватною. Реальні кроки в цьому напрямку зробили наші сусіди з Івано-Франківська, де, як і в Тернополі, міський голова – представник партії «Свобода». На жаль, керівництво Файного міста не торпедує цей процес, тому ініціатива пішла знизу.

Тернополянин Володимир Камінський в Єдиній системі місцевих петицій, зареєстрував ініціативу про надання дозволу на встановлення індивідуального опалення поквартирно у квартирах багатоповерхових будинків із центральним опаленням без будь-яких умов.

«Централізоване опалення, всім відомий факт, не є енергоефективним. Люди не задоволені – борги зростають, що не сприяє вирішенню проблеми конкретних абонентів і міста загалом. Значно економніше надати всім охочим можливість самостійного переходу на індивідуальне опалення», – йдеться в петиції Володимира Камінського.  

За 9 днів петиція набрала потрібну голосів. На 10.30 ранку 24 березня за неї підписалося 365 осіб із необхідних 300 і до закінчення голосування (5 квітня) можна не сумніватися, ця цифра перетне позначку тисячу.

В Україні померла військовослужбовець, яка недавно отримала щеплення від COVID-19

У центрі Тернополя горить будинок (ВІДЕО)