Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ляшко розповів, чи введуть найближчими днями повний локдаун в Україні

Питання введення повного локдауну наче “висить у повітрі” – одні його вимагають, інші – моляться, щоб його не ввели.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко поки що виключає введення загальнонаціонального локдауну в Україні. За його словами, сьогодні українська медична система справляється з навантаженням.

Про це йшлося в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.
«Маємо 11 областей в червоному рівні. Наближаються нові області також в червоний рівень. Чи варто вводити загальнодержавний карантин? Поки що система охорони здоров’я справляється з навантаженням і … є позитивний результат», — сказав Ляшко.

Він пояснив, що зимовий локдаун вводився в Україні для того, щоб відсунути хвилю коронавірусу, яку прогнозували у лютому.

«У лютому сплеску не було, він зсунувся на березень. Є ряд факторів про які ми говорили, не можна передбачити, як змінюватиметься вірус. Ми не будемо вводити жорстких обмежень, поки медична система не буде близька до колапсу», — наголосив санлікар.
Зазначимо, до цього у Міністерстві охорони здоров’я говорили, що загальнонаціональний локдаун введуть, якщо понад 13 областей країни опиняться у «червоній» зоні карантину. На сьогодні таких областей 11. У регіонах, які опинилися у «червоній» зоні, діють найбільш жорсткі обмеження.

“Стосується всіх без винятку”: від сьогодні українців впускатимуть до Польщі за новими правилами

На Тернопільщині “відьми” влаштували екстрасенсорне шоу (ВІДЕО)