Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які дороги відремонтують на Тернопіллі у 2021 році?

Начальник САД розповів про нову трасу, коротшу дорогу на Київ та інші об’єкти.

Сьогодні, 3 березня, відбулася пресконференція в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Миколи Довгошиї, на якій  він розповів про плани щодо ремонту доріг у 2021 році.

17 лютого вийшла постанова Кабінету Міністрів України, що передбачила обсяг фінансування відновлення доріг державного значення у 2021 році, який склав понад 1 мільярда гривень. На ці кошти планують відновити понад 200 км доріг державного значення.

Пріоритетним об’єктом стане нова дорога М-30 Стрий — Ізварине. Вона у нашій області збігається з нині існуючим автошляхом М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. Дорога М-30 пролягатиме від Стрия (Львівська область) до Ізвариного (Луганщина) і стане найдовшою в Україні. Загальна довжина дороги становитиме 1392,3 км. Ізварине з 2014 року захоплене бойовиками, отож останню ділянку дороги до цього селища відновлять уже після перемоги.

Ділянку цієї траси від Тернополя до межі Хмельницької області ремонтували 2018 року. А від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області дорогу не ремонтували ще з 1990-х років. У 2021 році її буде відновлено.

Днями також Тернопільська міська рада оголосила, що отримала державне фінансування на ділянку дороги М-12, що перебуває у неї на балансі. У результаті в 2021 р. автошлях Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка буде відновлено на всій протяжності.

Уже в середині березня в області стартують перші роботи на перехідних об’єктах 2020 року. Серед них —  мости у Струсові та Лисівцях — об’єкти капітального ремонту, на котрих роботи буде відновлено вже 9 березня.

Трасу М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече почнуть доробляти

22 березня. На ділянці від Теребовлі до Кобиловолок та від Чортківсього КП до Заліщиків влаштовуватимуть щебенево-мастиковий асфальтобетон верхнім шаром.

Щодо дороги Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, то підрядник приступить до влаштування ЩМА на 5-кілометровій ділянці, де торік влаштували вирівнюючий шар асфальтобетону. Від Дарахівського перехрестя і до межі Івано-Франківської області поточний середній ремонт буде продовжено в цілому.

Ремонт також здійснюватимуть на таких дорогах:

– Р-43 Тернопіль-Ланівці.

– Н-02 Кременець-Біла Церква.

– Тернопіль-Скалат-Жванець.

– Галич-Підгайці-Сатанів.

– Р-26 Острог-Кременець.

– Т-20-16 Бучач-Товсте.

Головний об’єкт нового будівництва, який буде реалізовано в області — будівництво Північно-Східної ділянки обходу Тернополя (перша черга). Вона включатиме, крім власне дороги, зведення транспортної розв’язки в різних рівнях на перетині М-19 і обходу Тернополя.

Тернопільський біатлоніст взяв участь у гонці переслідування на молодіжному чемпіонаті світу

Як підвищити безпеку на дорогах? Що пропонує депутат Тернопільської райради (ВІДЕО)