Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Івано-Франківщині скандал через вибори: в кандидата Шевченка хочуть відібрати перемогу

28 березня на Прикарпатті відбулись довибори депутата Верховної Ради України. За результатами паралельного підрахунку голосів, перемогу отримав представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко.

Проте окружна виборча комісія затягує з прийняттям протоколів з дільниць, на яких переміг Шевченко. У штабі кандидата є всі протоколи з мокрими печатками. Перемогу Шевченка визнав віп-агітатор ще одного кандидата – Руслана Кошулинського – мер Івано-Франківська Руслан Марцинків. Прихильники Шевченка підозрюють, що влада намагається змінити результат на користь кандидата Василя Вірастюка від «Слуги Народу», який попередньо посів 2-ге місце, адже окружна комісія прийняла та передали в ЦВК в основному протоколи з дільниць, де перемагав Вірастюк. Тому й виникла комічна ситуація: на сайті ЦВК підраховано 67% протоколів і за їх даними перемагає “Слуга народу”, а за даними протоколів з мокрими печатками, які оприлюднив у Фейсбук Шевченко його перевага над Вірастюком складає більше 150 голосів. “Свободівець Руслан Кошулинський третій.

– Спочатку кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк заявив про свою перемогу, потім голова провладної партії Олександр Корнієнко розповів про фальсифікації. Водночас члени «Опори» та «Чесно», які стежать за виборами, не виявили жодних порушень. Вночі, після заяви Корнієнка, відбулося «замінування» окружної виборчої комісії у Надвірній, де триває підрахунок голосів. З ОВК евакуювали майже всіх спостерігачів та членів дільничних комісій, при цьому вона продовжувала роботу. Протоколи від ДВК з перемогою Олександра Шевченка ОВК регулярно відправляє на перерахунок та уточнення. Щоб здати документи, люди чекають просто на вулиці вже понад три доби,- йдеться у заяві партії “За майбутнє”.

Представники цієї політичної сили закликають владу сприяти чесному підрахунку голосів без жодних фальсифікацій.
– Депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» закликає членів окружної комісії – провести чесний підрахунок голосів; правоохоронні органи – попередити спроби фальсифікації; партію «Слуга народу» – не втручатися у виборчий процес; президента України – гарантувати, що підрахунок голосів буде проведений чесно та без фальсифікацій,- йдеться у заяві партії, яку з трибуни Верховної Ради виголосив нардеп Тарас Батенко.

Ставка на екологію та безпеку: «АТБ» шукає альтернативу шкідливому пластику

На Тернопільщині шестикласник бив та знущався із своїх однокласників (ФОТО)