Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Володимир Болєщук: «Легалізація видобутку корисних копалин дасть державі додаткові робочі місця, податки та відновлення ґрунтів»

У рамках співпраці між Тернопільською та Волинською обласними радами Володимир Болєщук разом з депутатами побували на 4-му аукціоні з продажу бурштину. Очільник Волинської облради Григорій Недопад запросив тернопільську делегацію на аукціон, який прославляє регіон не лише в Україні, але й поза її межами.

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук підкреслив важливість легалізації корисних копалин.
– Як відомо, надра належать кожному українцю, тому дуже важливо, що в Україні почався процес легалізації корисних копалин. Волинь стала першопрохідцем у цій галузі та успішно демонструє впорядкування ринку видобування каміння.Тому інші області мають перейняти цей досвід продажу корисних копалин. Я переконаний, що впровадження легалізації корисних копалин дасть державі додаткові робочі місця, податки та відновлення ґрунтів, – поділився Володимир Болєщук («За майбутнє»).
Саме у Волині минулого року був започаткований перший в Україні аукціон з продажу бурштину. Голова Волинської облради зауважив, що діяльність комунального підприємство «Волиньприродресурс» – приклад для інших областей.
– Зараз наше комунальне видобувне підприємство може працювати законно, легально, приносити користь громаді та прославляти Волинь у світі. Шлях до такого результату був непростий, проте нам вдалось відстояти надійну і прозору діяльність підприємства. Тому сьогодні в нас переймають досвід сусідні області й беруть за приклад у створенні аналогічних видобувних підприємств, – зауважив Григорій Недопад.


Нагадуємо, впродовж двох днів перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, депутатки облради Алла Стечишин, Наталія Онишків та депутатка Великоберезовицької громади Галина Соколовська перебували з робочим візитом на Волині. Під час заходів, спрямованих на обмін досвідом, вони побували у Луцькому центрі реабілітації учасників бойових дій та Волинському обласному перинатальному центрі.

“Ну я їздив. І що такого? А шо не можна?”: на Тернопільщині “автогонщик” знищив поле (ФОТО)

На Тернопільщині виявили новий британський штам коронавірусу