Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Covid-19 у вагітної: чому подружжя з Тернополя побачило новонародженого сина лише через 10 днів (ВІДЕО)

Тернополянка Людмила Паламарчук захворіла коронавірусом перед самими пологами. 

Спершу в жінки піднялась температура.

 «Ми до останнього надіялись, що це не ковід. Але коли в приймальному відділенні зробили експрес-тест, виявилося шо це коронавірус. Ми звичайно були шоковані», – пригадує Людмила.

Пологи пройшли успішно, проте породіллі довелось провести 10 днів у ковідному відділенні Перинатального центру “Мати і дитина”, повідомляє Т1. Поки жінка відчувала симптоми, і повторний тест не показав негативний результат – за малюком наглядали лікарі. Не бачив сина і новоспечений батько. Одразу на 2 день після пологів у нього теж з’явилися перші симптоми.

«Коли коронавірус і мене зачепив, я відчув дуже сильну слабкість. Я себе дуже погано почував і зрозумів, що треба всім оберігатися, тому що це дуже підступна хвороба», – каже Михайло Паламарчук.

Зараз все позаду, сім’ю відпустили додому, і вже тиждень як вони всі разом.

Тернопільські медики кажуть, з березня минулого року у перинатальному центрі “Мати і дитина” коронавірус підтвердили більше ніж у 50 породіль та 1 новонародженого. А майже 20 майбутніх мам були з підозрою.

«У зв’язку з тим, що у вагітної жінки немає можливості утворення згортання крові посиленого, відбувається при COVID-19, коли збільшується час утворення тромбів. Тобто, це та причина, яка вражає легені», – зазначив гендиректор КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина»» Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Він також додав, що у новонароджених рідко діагностують ковід, адже діти  з’являються на світ вже з імунітетом.

Коронавірус поширюється Тернопільщиною: 220 нових випадків за добу та двоє померло

У Тернополі біля лікарні збили пішохода (ФОТО)