Близько 40 одиниць спецтехніки прогортали, підмітали та посипали протиожеледною сумішшю вулиці Тернополя цієї ночі, – міськрада

Через погіршення погодних умов та снігопад, спецтехніка впродовж доби працювала у Тернополі в посиленому режимі.

Напередодні негоди комунальники здійснили попереднє посипання вулиць міста технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледиці та сприяють її ліквідації. А цієї ночі близько 40 одиниць транспорту прогортали, підмітали та посипали протиожеледною сумішшю проїжджі частини і тротуари міста. Серед них:

13 піскорозкидачів;
15 тракторів зі щітками та відвалом;
10 одиниць малої тротуарної техніки.
Роботу снігоочисної техніки забезпечили підрядні організаціі: «Авaкc Пpoф», «Мicькшляхpeмбyд» та «Техно-Буд-Центр». Головне завдання працівників комунальних підприємств було максимально розчистити ті вулиці та мікрорайони міста, які найбільше завантажені транспортом. Проте, через безперервний снігопад і значне зниження температури повітря, роботи з ліквідації наслідків зимових опадів дещо ускладнювалися протягом ночі. І, зважаючи на те, що снігові опади не припиняються й досі, роботи з очищення вулиць Тернополя тривають.

Нагадуємо, що міські комунальні служби забезпечують прибирання лише магістральних доріг, тротуарів, площ, пішохідних переходів, а розчищання та посипання протиожеледною сумішшю дворів і міжбудинкових проїздів – це пряма відповідальність підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, і представників ОСББ, прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій – суб’єктів господарювання. Тож нагадуємо відповідальним структурам про необхідність сумлінно виконувати свої обов’язки та вчасно прибирати території, які вони обслуговують.

Інтерактивну карту відповідальності за прибирання міста в зимовий період можна переглянути тут

При виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97.

Прохання до тернополян утриматися від поїздок приватним транспортом найближчими днями, не заважати роботі снігоприбиральної техніки та не залишати своє авто на проїжджій частині та обабіч доріг.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.