Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Близько 40 одиниць спецтехніки прогортали, підмітали та посипали протиожеледною сумішшю вулиці Тернополя цієї ночі, – міськрада

Через погіршення погодних умов та снігопад, спецтехніка впродовж доби працювала у Тернополі в посиленому режимі.

Напередодні негоди комунальники здійснили попереднє посипання вулиць міста технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледиці та сприяють її ліквідації. А цієї ночі близько 40 одиниць транспорту прогортали, підмітали та посипали протиожеледною сумішшю проїжджі частини і тротуари міста. Серед них:

13 піскорозкидачів;
15 тракторів зі щітками та відвалом;
10 одиниць малої тротуарної техніки.
Роботу снігоочисної техніки забезпечили підрядні організаціі: «Авaкc Пpoф», «Мicькшляхpeмбyд» та «Техно-Буд-Центр». Головне завдання працівників комунальних підприємств було максимально розчистити ті вулиці та мікрорайони міста, які найбільше завантажені транспортом. Проте, через безперервний снігопад і значне зниження температури повітря, роботи з ліквідації наслідків зимових опадів дещо ускладнювалися протягом ночі. І, зважаючи на те, що снігові опади не припиняються й досі, роботи з очищення вулиць Тернополя тривають.

Нагадуємо, що міські комунальні служби забезпечують прибирання лише магістральних доріг, тротуарів, площ, пішохідних переходів, а розчищання та посипання протиожеледною сумішшю дворів і міжбудинкових проїздів – це пряма відповідальність підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, і представників ОСББ, прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій – суб’єктів господарювання. Тож нагадуємо відповідальним структурам про необхідність сумлінно виконувати свої обов’язки та вчасно прибирати території, які вони обслуговують.

Інтерактивну карту відповідальності за прибирання міста в зимовий період можна переглянути тут

При виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97.

Прохання до тернополян утриматися від поїздок приватним транспортом найближчими днями, не заважати роботі снігоприбиральної техніки та не залишати своє авто на проїжджій частині та обабіч доріг.

Смертельна аварія на Тернопільщині: зіткнулися два автомобілі

“Небо поповнилося ще одним янголом”: померла онучка заслуженого лікаря України з Тернопільщини