Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Продав 20 доларів”: у Тернополі покарали валютчика, який на автовокзалі міняв долари

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо чоловіка, який здійснював незаконні валютні операції.

Факт порушення працівники поліції зафіксували 26 листопада у Тернополі на території центрального міського автовокзалу, що на вулиці Живова, 7.

Чоловік, не будучи резидентом і не маючи дозволу Національного банку України на здійснення валютних операцій продав 20 доларів.

На порушника правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 162 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил про валютні операції).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 грн.) з конфіскацією валютних цінностей.

Особа, яка притягується до відповідальності на судове засідання не з’явилася і причини неявки не повідомила. Суддя Позняк В. М. приступив до розгляду справи без участі порушники.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що в діях чоловіка, на якого складено протокол, вбачаються ознаки порушення, передбачені ст. 162 КУпАП.

Беручи до уваги особу порушника та характер вчиненого порушення суддя призначив йому покарання у вигляді попередження з конфіскацією валютних цінностей, виручених під час незаконної операції – це 567 гривень.

Окрім того порушник має сплатити судовий збір у розмірі 454 гривні.

Постанову по даній справі прийнято 4 лютого, опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень 17 лютого.

Слід зауважити, що у Тернополі в районі автовокзалу та центрального ринку щодня працюють десятки осіб, які здійснюють валютні операції. І така ситуація триває роками. Поліція лише зрідка реагує на подібні порушення.

Джерело: “Тернополіс”.

“Перетворилися на вареники”: акційне збільшення губ для українки закінчилося шоком (ФОТО)

В Україні протестують через ув’язнення Стерненка (ФОТО, ВІДЕО)