Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни зможуть вакцинуватися від COVID-19 за власний кошт поза чергою

Мешканцям Тернопільщини, які виявлять бажання отримати вакцину від коронавірусу на платній основі, не потрібно буде чекати. І не важливо, чи входитимуть бажаючі в групу ризику, чи ні.

Про умови вакцинації від COVID-19 за власний кошт під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Те, що стосується безкоштовної вакцини — в нас є чіткі етапи і тут ми дуже скрупульозно дивимося, щоб ніяких не було зрушень. А якщо з’являється на комерційному ринку — то там вже черга формується зовсім в інший спосіб і там просто кожен охочий, який має, відповідно, кошти і хоче за кошти вакцинуватися, незалежно від того, чи відноситься він до груп ризику чи не відноситься — держава не буде це регулювати”, — сказав Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи можна українцям зробити платну вакцинацію в обхід черги.

Він зазначив, що приватні компанії можуть вакцинувати населення на комерційній основі, якщо будуть виконані відповідні медичні умови і будуть використовувати вакцини, що зареєстровані відповідно до законодавства України.

До слова, МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено 9 пріоритетних груп. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян. Для початку першої хвилі вакцинації від COVID-19 в Україні вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Постачання вакцин в Україну почнеться вже в середині лютого. Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Рейтинг однієї з нових партій активно зростає

Переплата на 277 тисяч: на Тернопіллі лікарня купувала газ за завищеними цінами