Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сильний сніг, хуртовини та мороз до -20°: циклон принесе в Україну складні погодні умови

Найближчої доби в західних областях України циклон зумовить складні погодні умови, тоді як на решті території країни погода погіршиться у понеділок, повідомив Український гідрометцентр.

 

Згідно з прогнозом синоптиків, у неділю, 7 лютого, в західних областях очікується сніг. У Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій областях удень очікується значний сніг, на Закарпатті сніг із дощем, ожеледь.

У північних, центральних та південних областях місцями невеликий сніг (на крайньому півдні з дощем). В інших регіонах – без опадів.

Вітер переважно північний, 5-10 м/с, у західних областях південно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

Щодо температури повітря, то вночі на Львівщині, Івано-Франківщині й Тернопільщині, а також на півдні, вночі очікується 4-9° морозу, вдень 1-6° морозу, на Закарпатті та півдні Одеської області вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла.

В інших регіонах вночі 7 лютого 13-18° морозу, у Чернігівській та Сумській 19-24°, вдень 9-14° морозу.

У понеділок, 8 лютого, складні погодні умови поширяться на всю Україну: очікується сніг, хуртовини, у західних, північних, центральних областях значний сніг, у південних областях та на Прикарпатті сніг із переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, на Закарпатті дощ.

Вітер східний з переходом на західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Щодо температури повітря, то на Львівщині та Прикарпатті вночі очікується 4-9° морозу, на Закарпатті 0-5° тепла, вдень на Львівщині – 1-6° морозу, на Прикарпатті – 1-6° тепла, на Закарпатті та півдні Одеської області 6-11° тепла.

На решті території України вночі 7-12° морозу, вдень 1-6° морозу.

Найхолодніше 8 лютого буде на півночі: вночі 11-16° морозу, на Сумщині та Чернігівщині 17-22°, вдень 5-10° морозу.

У вівторок та середу, 9-10 лютого, у Львові та області сніг прогнозують лише у нічний час, тоді як вдень суттєвих опадів не очікується. Денна температура повітря коливатиметься в межах 2-5° морозу, але у ніч на середу вона опуститься до 8-10° морозу.

“Ти був найкращим..”: далекобійник з Тернопільщини трагічно загинув у Польщі

Політологи відзначають ріст довіри до партії «За майбутнє»