Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

РНБО запровадила санкції проти Медведчука і пов’язаних з ним осіб

Медведчуку і його дружтні Оксані Марченко інкримінують фінансування тероризму.

Рада нацбезпеки схвалила санкції щодо бізнес-структур, які пов’язані з народним депутатом від «Опозиційної платформи – За життя» Віктором Медведчуком. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, який відбувся після засідання Ради. Мова йде, зокрема й про «Прикарпатзахідтранс», який повязують з Медведчуком.

Загалом буде накладено санкції проти 19 юридичних осіб і 8 фізичних осіб. З фізичних – це власне сам Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Санкції буде накладено на все майно Медведчука і на компанії, на які записані його літаки.
Отже, у санкційному списку:
Вацьковський Костянтин Борисович, громадянин РФ;
Донеченко Віталій Валерійович, громадянин РФ;
Лавренюк Наталія Миколаївна, громадянка України;
Лісогор Сергій Вікторович, громадянин РФ;
Марченко Оксана Михайлівна, громадянка України;
Маслюк Олександр Миколайович, громадянин РФ;
Медведчук Віктор Володимирович, громадянин України;
Попов Михайло Юрійович, громадянин РФ.
Санкції ввели на все майно, яке у власності цих осіб.
Також санкції ввели проти 19 компаній. Яких саме – Данілов не уточнив, окрім «Прикарпатзахідтрансу». Проте відомо, що ці компанії зареєстровані в РФ, Молдові та інших країнах.
На початку лютого на засіданні РНБО було ухвалене рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа – За життя» й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik, формальним власником яких є Козак.
Блокування телеканалів сталося на підставі дій правоохоронних органів. Ці канали опосередковано фінансувалися Російською Федерацією на етапі їхнього придбання. Наразі СБУ стискає кільце навколо кума Путіна.

Завтра на чемпіонаті світу з біатлону дві естафети. Де виступлять тернополяни?

“Буде потоп?”: в Україну йде різке потепління