Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Помер актор Андрій Мягков. Кумир мільйонів, який підтримав Україну

З життя пішов радянський і російський актор Андрій Мягков. Йому було 82 роки.

Про його смерть повідомила пресслужба МХТ імені Чехова, в якому той працював.

Пресаташе МХТ ім. Чехова сказала, що точна причина смерті наразі невідома.

Мягков народився у Ленінграді в 1938 році. У 1965-му він закінчив школу-студію МХАТ, після чого потрапив у театр “Современник”, а у 1977-му перейшов у Московський художній театр імені Чехова.

Мягков здобув славу передусім завдяки ролям Жені Лукашина у фільмі “Іронія долі” та Анатолія Єфремовича у стрічці “Службовий роман”. Загалом на його рахунку – ролі в десятках фільмів, що виходили на екрани, починаючи з 1960-х.

За роль в “Іронії долі” Мягкова нагородили державною премією СРСР, за роль у “Службовому романі” – держпремією РРФСР імені Васильєвих.

Проти анексії

Мягков свого часу виступав проти анексії Криму Росією. У 2015 році Міністерство культури навіть внесло його до “білого списку” діячів культури, які підтримали територіальну цілісність України.

“На мою думку, митці, включені до “Білого списку”, повинні отримувати максимальне сприяння у їхній творчій діяльності на території України у випадку виникнення такої потреби”, – заявляв тодішній міністр культури В`ячеслав Кириленко.

Попри таку позицію Мягкова Володимир Путін у 2018-му усе ж вітав його із 80-річчям, назвавши творчість актора “золотим фондом” російського мистецтва.

Джерело: “ББС”.

Знову багато нових випадків коронавірусу на Тернопільщині: +215 хворих та 4 летальних

Дві смерті за добу на Тернопільщині: загинули чоловіки