Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Новий штам «корони» з Франківщини вже дістався південних районів Тернопільщини. Ситуація складна

В області другий день поспіль фіксують значне збільшення кількості хворих на коронавірус — понад 300 хворих щодня.

Найбільш складна ситуація сьогодні в південних регіонах, які дотичні до Івано-Франківщини. Зокрема в останні дні погіршився рівень захворюваності у Заліщиках (63 хворих за два дні) і Бучачі (53 хворих за 25-26 лютого) та й в обласному центрі кількість хворих значно зросла.

Та найважча ситуація традиційно — в Монастириськах, які ще навесні минулого року називали тернопільським Уханем. Там число стаціонарних хворих у відповідному відділенні місцевої райлікарні зростає уже третій тиждень. Нині з 80-ти ліжок, відведених під «коронавірусних» хворих, тут зайняті 67, отож, залишилося ще 13 і зайнятість — понад 80%.

Медики стурбовані, адже нинішній штам відрізняється від осіннього. Його важче переносять люди віком 40-50 років, вони і складають на сьогодні більшість стаціонарних хворих. Понад дві третини хворих — жінки.

Нагадаємо, що станом на сьогоднішній ранок за останню добу в області зафіксовано 306 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зафіксовано також два летальних випадки, обидва на Чортківщині.

У Тернополі горіла квартира: патрульні врятували жінку, котиків та собаку (ВІДЕО)

На Тернопільщині знайомство у соцмережі для 20-річної дівчини завершилося неприємністю