Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Помер відомий професор з Тернополя (ФОТО)

Відійшов у засвіти професор кафедри економічного аналізу Тернопільської академії народного господарства та багаторічний директор інституту економіки і управління Роман Федорович. 

Довідка

Роман Володимирович Федорович — український вчений-економіст, кандидат економічних наук, професор, академік Академії економічних наук, професор кафедри економічного аналізу ТНЕУ, ТНТУ імені Івана Пулюя, повідомляє регіонально-інформаційний портал Тернопільщина.

Народився 1 січня 1947 року, с. Брошнів-Осада, Рожнятівського району Івано-Франківської області. Закінчив Брошнівську середню школу (1965).

Після служби в армії вступив в 1969 році до Київського інституту народного господарства (Тернопільський факультет);  закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут (1973 , за спеціальністю бухгалтерський облік в промисловості); аспірантуру (1978) Московського фінансового інституту.

В 1978 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Удосконалення оперативного аналізу діяльності виробничих об’єднань швейної промисловості” за спеціальністю «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит» в м. Москва.

Опублікував – 95 наукових праць з проблем теорії економічного аналізу, оперативного аналізу, фінансового аналізу, проектного аналізу, бухгалтерського обліку, економіки підприємств. Неодноразово приймав участь в Міжнародних конференціях з проблем економічного аналізу, бухгалтерського обліку та управління.

За редакцією Р.В. Федоровича опубліковано:

  • навчальний посібник «Оперативний економічний аналіз діяльності підприємств» (1998),
  • «Теорія економічного аналізу: математичний аспект» (2000),
  • «Проектний аналіз» (2001),
  • «Фінансовий аналіз» (2001),
  • підручник «Теорія економічного аналізу».

у співавторстві підручники:

  • «Економічний аналіз» (2000),
  • «Економіка підприємств» (2002)

Підготував п’ять кандидатів наук.

У Тернополі рятували нетверезу жінку, яка упала в туалеті і зламала ногу

“Обличчям до землі”: як у Тернополі затримували квартирних злодіїв (ФОТО)