Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вакансій менше, безробітних більше: як пандемія позначилася на ринку праці на Тернопільщині

На Тернопільщині число офіційних безробітних наближається до 14 тис. Близько половини з них проживає у сільській місцевості.

В області вакансій меншає, натомість число незайнятого населення зростає. Така тенденція простежується від початку карантину.

«Пандемія позначилася на діяльності служби зайнятості. Ми із середини березня до середини вересня працювали із нашими безробітними дистанційно: у телефонному режимі або в онлайн-режимі; безробітні не відвідували центру зайнятості. Це, звичайно, вплинуло на кількість безробітних. У нас з цього часу у міськрайонному центрі зайнятості було зареєстровано півтори тисячі безробітних, а вже на кінець серпня було три з половиною тисячі безробітних. Це значне збільшення як для такого короткого періоду. Зараз також простежується тенденція щодо зростання кількості безробітних», – зазначив директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк.

У січні на Тернопільщині роботодавці подали близько півтори тисячі вакансій. Це майже наполовину менше, ніж минулого року. На ринку праці області спостерігається застій.

Джерело.

На Тернопільщині однорічна дитина з’їла таблетку мишачої отрути

Порошенко офіційно купив власний телеканал