Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юний футболіст, якого поранили в Тернополі, відвідав стадіон Динамо (ФОТО, ВІДЕО)

21 січня в Тернополі сталася жахлива подія. Юний футболіст, талант місцевої команди ДЮФК «Чемпіон», 11-річний Максим Капустяник разом з молодшою ​​сестрою каталися на санках біля своєї школи.

Раптом він почув гучний постріл і відчув нестерпний біль в спині. Невідомий громадянин вистрілив в 11-річну дитину зі зброї прямо в громадському місці. Від нестерпного болю хлопець впав, а в його спині виявилося більш 40 дробинок.

Максим з раннього дитинства вболіває за київське «Динамо» і мріє одного разу надіти футболку клубу. Дізнавшись про жахливу подію, яка облетіла всі новинні ресурси, президент ФК «Динамо» Київ особисто зателефонував батькові потерпілого і взяв на себе повністю витрати на лікування в «Охматдиті». Після того, як Максима випишуть, він пройде курс реабілітації на базі в Віті-Литовської під контролем клубних лікарів.

Ігор Суркіс: «Знаю, що Максим дуже любить футбол – і збірну України, і київське «Динамо», з нашими футболістами спілкувався. Він заслуговує на те, щоб ми зробили все можливе для його реабілітації та повернення до повноцінного життя. Можливо, що в майбутньому ми його побачимо в формі київського Динамо».

Після того як Максим почав одужувати і зміг вже ходити, він разом з сестрою і батьками відвідав клубний офіс, щоб зустрітися з президентом «Динамо» і подякувати йому за підтримку і допомогу. Ігор Михайлович поцікавився ходом лікування і реабілітації Максима. Потім юний футболіст разом з сім’єю прогулялися по стадіону, побувавши і на полі, де кілька днів тому проводило свій матч київське «Динамо».

Батько Максима Ярослав розповів: «Для нас дуже важлива підтримка, яку надав Максиму футбольний клуб «Динамо». До слова, вболівати за київський клуб у нас справа сімейна – як і Максим, я є вболівальником київського «Динамо», дивлюся всі матчі команди, по можливості відвідую гри. Для Максима було дуже важливо зустрітися з президентом, пізніше ми зустрінемося і з футболістами. А головна мрія сина – стати одного разу футболістом «Динамо». Але зараз найголовніше – добре встати на ноги, і тоді обов’язково все буде добре».

Максим Капустяник під час візиту на стадіон поділився емоціями: «Відчуваю себе вже значно краще ніж тоді, коли мені можна було тільки лежати і нічого не робити. Зараз, слава Богу, я вже ходжу. Намагаюся більше ходити. Це добре впливає на моє здоров’я – так кажуть лікарі і батьки. Тепер я ще більше мрію скоріше видужати і продовжити свій шлях – стати професійним футболістом в майбутньому. «Динамо» завжди було моїм улюбленим клубом, а Віктор Циганков – мій улюблений гравець. Коли я дізнався, що клуб робить мені такий подарунок – екіпіровку, і всі в «Динамо» за мене переживають, я був щасливий. За весь цей час я так сильно не посміхався як в той момент. Тепер головне – трохи почекати, набратися сил і працювати».

Джерело: ФК Динамо Київ

Чотири школи з Тернопільщини потрапили до рейтингу ТОП-100 шкіл України

На Тернопіллі через складну аварію мешканці райцентра залишилися без водти