Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Щиро каюся”: підозрюваного у стрілянині у Тернополі біля школи взяли під варту просто з зали суду (ВІДЕО)

Валерія Устинова, якого підозрюють у стрільбі по дітях, які каталися з гірки неподалік школи №27, взяли під варту на 60 днів в залі суду 4 лютого.

Вийти під заставу йому не вдасться, зважаючи на те, що він живе неподалік родин, діти яких постраждали.

Підозрюваний у стрілянині, уродженець Рівненської області, розлучений, сам має 12-річного сина. Про це розповів його адвокат на засіданні суду, під час якого йому обирали міру запобіжного заходу, повідомляє “Терміново”.

Капустяник Максим та ще двоє дітей перебували біля 27 школи, разом каталися з гірок.

Поруч є будинок, в одній із квартир якого орендує квартиру підозрюваний. Побачивши дітей, у нього виник умисел з використанням вогнепальної зброї. Чоловік взяв мисливську рушницю 16-го калібру, яку тримав без відповідного дозволу.

– Підозрюваний відчинив вікно у спальні, квартира розміщена на першому поверсі, якраз навпроти місця, де гралися діти, – цитуємо представницю постраждалих. – Маючи навик у стрільбі, чоловік безпричинно здійснив прицільний постріл, де були малолітні. В результаті Максим Капустяник отримав чимало поранень. Дубовик Максим також отримав поранення у щоку. Устинов усвідомлював, що чинить.

Зважаючи на те, що чоловік проживає поруч із потерпілими, сторона постраждалих просила про утримання під вартою без права застави.

Захисник підозрюваного розповів, що вистріл трапився з необережності, бо чоловік не перевірив наявність патронів у вогнепальній зброї. Мовляв, до правоохоронців одразу ж не пішов, бо довго не міг повірити в те, що зробив. Хоча вину свою визнає. Однак з тим, що все було вчинено умисно, не погоджується. Зважаючи на те, що чоловік утримує матір та допомагає колишній дружині утримувати малолітнього сина, адвокат обвинуваченого просив про домашній арешт.

– Я вибачаюся перед батьками та дітьми, зробив це з необережності. Щиро каюся. Буду компенсувати всі збитки. Переховуватись не маю наміру, – сказав на суді підозрюваний Устинов.

У характеристиці із попереднього місця роботи, про чоловіка відгукуються лише позитивно. Зважаючи на всі ці обставини, суддя вирішила задовольнити клопотання сторони потерпілих. Підозрюваний у стрілянині сказав, що подаватиме апеляцію. На це у нього є 5 днів.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал “Тернопільські новини 24/7”

У Тернополі дівчина побила п’яну 20-річну подругу: викликали швидку

У Тернополі ввечері біля “Старого млина” невідомі побили двох молодих людей