Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські податківці зацікавилися продавцями електронних сигарет

Незаконний збут рідин, що використовуються в електронних сигаретах, виявлено податковою міліцією.

Працівниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області спільно з працівниками управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області виявлено трьох суб’єктів господарювання, які займались незаконним збутом рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Протиправна діяльність проводилась у торгових об’єктах міста Тернополя.
Вказані рідини є сумішшю хімічних речовин, що містять або не містять нікотин, використовуються для створення пари в електронних сигаретах і, відповідно до вимог закону, є підакцизним товаром. Їх виробництво, оптова та роздрібна реалізація повинні здійснюватися за наявності відповідних ліцензій. Крім цього, на картриджах, заправних контейнерах та інших ємностях для рідин, що використовуються в електронних сигаретах, повинні бути наклеєні марки акцизного податку встановленого зразка. Однак, у цих суб’єктів господарювання такі ліцензії були відсутні, товари, реалізація яких проводилась, були без марок акцизного податку.
За результатами проведених заходів виявлено та вилучено з незаконного обігу близько 450 одиниць упаковок рідин, що використовуються в електронних сигаретах, іноземного виробництва на загальну суму 120 тисяч гривень.
Законодавством передбачено, що за здійснення оптової і роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без наявності ліцензій до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.
Крім цього, на особу, яка здійснює господарську діяльність без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 17000 до 34000 гривень.

Увага! На Тернопільщині тимчасово обмежений рух вантажних автомобілів

У Тернополі оголосили “червоний” рівень оповіщення. Що це значить?