Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський аеропорт отримав ще один шанс на відновлення роботи

У Тернопільській обласній раді сьогодні, 3 лютого, відбулось чергове пленарне засідання.

Під час нього депутати прийняли кілька рішень, одне з яких – звернення до керівництва держави, ініційоване представником фракції «За майбутнє» Любомиром Крупою щодо необхідності прийняття Закону про територіальну оборону. На тому, що такий закон є необхідний в країні, де війна триває 7 рік поспіль, наголосив чоловік.
– Війна продовжується, дасть Бог ми скоро закінчимо її нашою перемогою, але все одно Росія залишається, і це наш сусід, а імперські настрої російського суспільства є дуже великими, і нам завжди потрібно бути готовими до оборони. Даний закон є таким необхідним, бо українці мають вміти захищати себе та свою країну, – зазначив Любомир Крупа.

Також під час засідання депутати проголосували за те, щоб створити товариство «Аеропорт», яке займатиметься відновленням тернопільського аеропорту. Володимир Болєщук, перший заступник голови облради зауважив, що дане рішення – крок до економічного розвитку не лише міста, але й Тернопільської області.
– Ми прийняли стратегічне рішення, над яким багато ще треба працювати. Разом з міською радою буде створено спільне підприємство по відновленню роботи аеропорту. Це надзвичайно важливий напрямок як для міста, так і для області. Не буде аеропорту – не буде ніякого розвитку, не буде сигналу інвесторам і не буде економіки. Ми виступаємо за господарський підхід до будь-якого питання, – сказав Володимир Болєщук.

Такої ж думки і Святослав Лебонтов – депутат обласної ради від фракції «За майбутнє». Він вважає, що сучасні реалії вимагають відповідних рішень, щоб функціонував бізнес та розвивалась економіка.
– Це рішення впливає на господарку цілого краю, цілої області. Зроблені перші, але дуже впевнені кроки до відновлення нашого аеропорту «Тернопіль». В сучасному світі без аеропорту немає бізнесу та інвестицій. Проектом рішення передбачено залучення інвестицій до 1 мільярда гривень протягом наступних декілька років. Це величезні інвестиції, це створення додаткових робочих місць, – розповів Святослав Лебонтов.
На сесії не обійшлось і без дискусій: депутати обговорювали коригування тарифів «Тернопільтеплокомуненерго». Про це повідомив уповноважений представник фракції «За майбутнє» в облраді Олег Боберський.
– Ми дискутували стосовно коригування тарифу «Тернопільтеплокомуненерго» і доцільності діяльності цього підприємства, але це дискусія, яка відбувалась в практичній площині. Тобто вивчалась позиція з точки зору громад, точки зору обласного бюджету, і зрештою точки зору конкретних інтересів кожної людини. На мою думку, обласна рада має бути плацдармом і майданчиком для обговорення і вирішення господарських питань життя Тернопільської області, – сказав Олег Боберський.
Найближчим часом депутати працюватимуть над програмою соціально-економічного розвитку.

“Вибачився і каже, що мав намір одружитися”: на Тернопільщині чоловік зайнявся сексом із школяркою

Біля Почаєва у землянці оселилися озброєні чоловіки, котрі нападають на людей, – соцмережі