Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Кременці перевізники хочуть підвищити тариф у маршрутках до 7 грн

Тариф на проїзд у громадському транспорті Кременця вимагають підвищити місцеві перевізники. Наразі ціна однієї поїздки – 5 грн, підприємці переконують, що її реальна вартість – 10 грн і просять збільшення щонайменше до 7-ми грн.

Аби вивчити питання, у Кременецькій міській раді створили спеціальну комісію. На першому засіданні розрахунки перевізників вирішили перерахувати, дехто з членів комісії сумнівається у їхній об’єктивності.

– Згідно розрахунків, які надають підприємці-перевізники, ціна однієї поїздки містом повинна становити щонайменше 7 грн. Аби максимально об’єктивно вивчити доречність підвищення тарифу, створили комісію щодо доцільності підняття вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування. Днями відбулося засідання, де присутні висловили свої думки та навели аргументи щодо врегулювання питання тарифу на проїзд, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Керівник ТОВ «Автопарк Транс» запропонував розглянути розрахунок тарифу та прийняти рішення щодо встановлення на міських автобусних маршрутах регулярного тарифу на перевезення одного пасажира із урахуванням зазначених обставин та вимог законодавства.

Перевізники наголошують, що згідно розрахунку тарифу на автобусних маршрутах загального користування міського сполучення, які працюють у звичайному режимі, вартість однієї поїздки повинна становити 10 грн.

З цією позицію погодилися не усі члени комісії. Вони пропонують не лише провести оцінку розрахунків, а й залучити до цього незалежну аудиторську групу, а також запросити до обговорення громадських активістів.

На засіданні Комісії прозвучали пропозиції розгляду можливості запровадження проїзних квитків у громадському транспорті, перегляду графіку руху та зменшення кількості маршрутів.

Наразі відділ економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності міської ради проводить оцінку розрахунків, що надали перевізники.

Джерело.

На Тернопільщині чоловік викрав 30000 гривень у свого родича і ще й оформив кредит на нього

У Тернополі покарають правоохоронця за роботу з “ЛНР”