Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Понад 30 тисяч гривень”: троє тернополян і жителька Козови стали жертвами онлайн-торгів

Четверо потерпілих, понад 30 тисяч гривень втрат – наслідки онлайн-покупок.

Поліцейські не перестають нагадувати: маєте бажання купувати чи продавати в мережі – робіть це зважено. Не переходіть за посиланнями, не розголошуйте даних банківських карток, не оплачуйте за товар наперед – бо шахраїв розвелося стільки, що кожен, навіть найдосвідченіший онлайн-шопер не застрахований від втрат.

Троє тернополян і мешканка Козови стали жертвами онлайн-торгів. Козівчанка втратила майже дев’ять тисяч гривень, намагаючись придбати смартфон. Приблизно таку ж суму заплатив за автомобільні диски та не отримав їх тернополянин. Ще двоє жителів обласного центру втратили по п’ять та десять тисяч при спробі купити годинник та талони на пальне.

За кожним з цих випадків – реальні втрати грошей. Тому, аби не сталося чогось подібного із вами, – вчиться безпечно шопінгувати онлайн.

Правила безпечних покупок/продажів є загальними для продавців і покупців:
завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб – ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі;
ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер);
не розголошуйте реквізити картки;
вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів? Не піддавайтеся;
не відправляйте передоплату і тим більше на розраховуйтеся за товар повністю;
ніколи, ні за яких умов не переходіть за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Всі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому покупець спочатку знайшов оголошення про продаж.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал “Тернопільські новини 24/7”

Коронавірус на Тернопільщині: за добу померло 4 людини

“Ми були найщасливішіми на світі, але…”: маленька дівчинка з Тернопільщини бореться за своє життя