Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завтра для тернопільських школярів завершується реєстрація на пробне ЗНО

До уваги абітурієнтів Тернопільщини: завтра, 19 січня, — останній день реєстрації на пробне ЗНО. Про це інформують в Міністерстві освіти і науки України.

Стартувала ж реєстрація на пробне тестування 5 січня. Наразі для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 85 тис. осіб по всій Україні.

Зазначається, що сплатити кошти можна і після 19 січня в терміни, зазначені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Найпопулярнішими серед учасників були тести з математики, української мови та літератури і англійської.

“Загалом, за даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, сформовано 145 237 заявок для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні”, – вказано у повідомленні МОН.

До слова, як вже писали раніше журналісти сайту «Тернополяни», у Верховній Раді хочуть “преміювати” по 100 тис. грн найкращих учасників ЗНО. Втім, це питання ще до кінця не допрацьоване.

Проектом постанови передбачається запровадження з 2021 року тридцяти премій Верховної Ради України по 100 тис. грн для учасників ЗНО, які показали найвищі результати на основі повної загальної середньої освіти. Зазначається, що реалізація проекту постанови потребуватиме додаткових витрат з Державного бюджету України на 2021 рік. Фінансування буде здійснюватися у межах бюджетних видатків, передбачених головним розпорядникам бюджетних коштів на відповідний рік, з урахуванням пріоритетних напрямів розвитку освіти і науки.

На Тернопільщині злодій навіть печатку зняв з пальця чоловіка

На Тернопільщині під час небезпечних ігор загинув 18-річний хлопець (ФОТО, ВІДЕО)