Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Громади Тернопільщини вимагають в Уряду скасувати підвищення тарифів (ФОТО, ВІДЕО)

Раніше повідомлялось, що представники партії «За майбутнє» у ініціювали зібрання позачергових сесій рад різних рівнів з приводу підвищення тарифів. Такі засідання відбулись вже у Козові та Бережанах. Також у п’ятницю, 15 січня, Тернопільська районна рада підготувала звернення до Уряду з вимогою скасувати здирницькі ціни на газ.

Заступниця голови райради, представниця політичної сили «За майбутнє» Уляна Хом’як наголосила, що місцеве самоврядування має продемонструвати твердус і консолідовану позицію щодо тарифних питань.
– Зараз ми з вами і весь український народ обговорюємо це болюче питання, “копаємось” у тарифах за минулий рік, тратимо час на наради. І це в той час, коли мали б присвятити зусилля, щоб робити щось корисне на майбутнє. Влада на місцях повинна продемонструвати тверду позицію щодо тарифних питань, щоб наступному уряду навіть на думку не спадало маніпулювати людськими проблемами, – сказала Уляна Хом’як.

Аналогічне звернення підтримали і у Монастириській громаді. Депутати від партії «За майбутнє»: Зоряна Предко, Марія Комарницька та Микола Дворак також проголосували за це рішення, тому що вважають такі ціни – непідйомними для українського народу, та ще й в період карантину.
– Українці не в силі платити за комунальні послуги за “драконівськими” тарифами. Уряд має чути людей, розуміти їх фінансову спроможність, а не жити у своєму світі і керуватись абсурдними розрахунками, робити тарифний геноцид, – зазначила Зоряна Предко.
У суботу, 16 січня, у Чортківській районній раді депутати одноголосно також проголосували проти підвищених тарифів. У звернення внесли позицію представників партії «За майбутнє».
– Фракція “За Майбутнє” брала участь у розробці звернення. Тарифи – болюче питання, адже нині нереально з пенсії чи мінімальної зарплати оплатити за комунальні послуги. Фінансове становище краян погіршилося через карантинні обмеження. Неабияк людей хвилює й питання плати за доставку газу. Значна частина населення самостійно за власні кошти проводила трубопроводи. А зараз мають платити за доставку газу цими газопроводами – це парадокс, – наголосив представник партії «За майбутнє» в Чортківській районній раді Іван Стечишин.

‼️ Чортківська районна рада проти підвищення тарифів!

? На сьогоднішній сесії Чортківської районної ради депутати…

Опубліковано Тернопільщина ЗА Майбутнє Субота, 16 січня 2021 р.

Також представники партії «За майбутнє» проголосували за аналогічні звернення і у Кременецькій та Теребовлянській міських радах.

18 січня — Другий Святвечір або “Голодна кутя”: як святкувати та прикмети

На Тернопільщині злодій навіть печатку зняв з пальця чоловіка