Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Топ-5 найрезонансніших призначень на Тернопіллі 2020 року

Весь 2020 рік минув у сфері держслужбовців і чиновництва на тлі боротьби з пандемією. Тому призначення і звільнення насамперед торкалися саме цієї теми, однак були й повні несподіванки та навіть скандали.

19 березня — головою Тернопільської ОДА став Володимир Труш

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з новопризначеним головою Тернопільської обласної державної адміністрації Володимиром Трушем.

«Вітаю з призначенням на відповідальну посаду, бажаю успіхів у роботі», – сказав Глава держави, вручаючи очільнику облдержадміністрації службове посвідчення.

Указ про призначення Володимира Труша головою Тернопільської ОДА Президент підписав 19 березня. Володимир Зеленський наголосив на важливості вирішення нагальних проблем регіону. Зокрема, йшлося про реалізацію інфраструктурних та інвестиційних проектів на Тернопільщині.

Володимир Труш народився 1980 року в с. Лучинці Рогатинського району Івано-Франківської області. Прийшов до нас з посади голови Рогатинської районної державної адміністрації.

Труша призначили за кілька тижнів після Микулинецького скандалу, коли люди протестували проти поселення у місцевому санаторії евакуйованих із китайського Уханю. Тепер вся ця ситуація дуже смішна, але ексголова ОДА Ігор Сопель позбувся через неї посади. Щоправда до кінця року Фортуна знову обернулася обличчям до Сопеля — депутати обрали його заступником голови обласної ради.

23 березня — головним державним санітарним лікарем Тернопільщини призначили Оксану Чайчук

А за кілька днів в ОДА відбулося ще одна важлива зміна — головним державним санітарним лікарем Тернопільщини призначили Оксану Чайчук. В умовах пандемії ця посада набула неабиякої ваги.

Відповідне розпорядження про уповноваження Оксани Чайчук на здійснення повноважень головного державного санітарного лікаря Тернопільської області підписав заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України В. Ляшко.

Оксана Чайчук на той момент виконувала обов’язки директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Після цього вона здійснює пoвнoваження гoлoвнoгo державнoгo санітарнoгo лікаря Тернопільської oбласті щoдo епідеміoлoгічнoгo нагляду (спoстереження), запoбігання виникненню і пoширенню інфекційних хвoрoб людини, лoкалізації та ліквідації їх спалахів та епідемій, крім захoдів державнoгo нагляду (кoнтрoлю) та надання дoкументів дoзвільнoгo характеру.

25 червня — Державну податкову службу у Львівській області очолив тернополянин Ігор Комендат

Начальником головного управління Державної податкової служби у Львівській області призначили Ігоря Комендата. Відповідний наказ 24 червня підписав голова ДПС України, а у четвер, 25 червня, нового керівника представили колективу податкової Львівщини.

44-річний Ігор Комендат народився у місті Костопіль на Рівненщині. У 1997 році закінчив Тернопільську академію народного господарства. За освітою – економіст-правознавець.

З жовтня 2014 року очолював ГУ ДФС у Тернопільській області. Крім того, він досі залишається президентом баскетбольного клубу «Тернопіль», який з 2020 року грає у Суперлізі.

18 вересня — у Тернополі офіційно призначили нового прокурора Андрія Миколайчука

Відповідно до наказу Генерального прокурора Ірини Венедіктової керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Андрій Миколайчук, повідомляє ресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Андрій Миколайчук народився 14 листопада 1978 року в м. Коростень Житомирської області. З лютого 2002 року працював на різних посадах у військових прокуратурах Центрального та Південного регіонів України, у тому числі — сил антитерористичної операції та об’єднаних сил. З 18 вересня 2020 року – керівник Тернопільської обласної прокуратури.

Це призначення резонансне насамперед тим, що лише за чотири дні до Миколайчука в Тернопіль було призначено іншого прокурора Миколу Петришина. Його представили як очільника прокуратури Тернопільщини лише 14 вересня, але швиденько звільнили, причому із визначенням «за власним бажанням». Хоча причиною, насправді, став скандал. У місцевих ЗМІ вже ввечері у день призначення начальника з’явилася інформація про гучне святкування ним цієї події, причому – просто на робочому місці. І хоча вже 15 вересня Микола Петришин зібрав пресконференцію, щоб спростувати повідомлення, це йому не допомогло. Після засідання дисциплінарної комісії в офісі Головного прокурора 30-річний Микола Петришин звільнився…

10 листопада — Віталій Мариновський керує управлінням Держпраці на час карантину

Відомого тернопільського підприємця, сина тернопільського політика і бізнесмена Володимира Мариновського призначили керувати управлінням Держпраці на час карантину.

Згідно із наказом тимчасово виконуючого обов’язків голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка від 10 листопада 2020 року на посаду начальника Управління Держпраці у Тернопільський області призначено Мариновського Віталія Володимировича.

Віталія Мариновського призначено шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період карантину до дня визначення переможця конкурсу на зазначену посаду.

Віталій Мариновський приступив до виконання посадових обов’язків 11 листопада 2020 року.

На Тернопільщині водій на пішохідному переході збив трьох людей. Двоє – неповнолітні (ФОТО)

У Тернополі у чоловіка з автомобіля викрали спортивну сумку, в якій було майже 90000 гривень