Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Навчання в українських школах відновлять 25 січня

З понеділка, 25 січня, в українських закладах освіти продовжать діяти карантинні обмеження, які діяли до 8 січня. Додаткові обмеження, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу.

За повідомленням Міносвіти, на період дії карантину заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, крім дитячих садочків, шкіл, а також закладів позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим Covid-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти і персоналу цього закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи або класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Окрім того, у Міносвіти нагадали, що під час карантину самоізоляції підлягають ті, хто прибув в Україну для навчання у закладах вищої освіти з держав або є громадянами держав зі значним поширенням Covid-19. Ця норма не застосовується до осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на Covid-19 людиною.

У Тернополі на перехресті заглохла фура. Рух був ускладнений (ФОТО)

На Тернопільщині після купання у крижаній воді медики рятували молоду жінку та хлопця