Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Україну суне новий сніговий циклон: які області зачепить найбільше

Снігопади ще не залишуть Україну в спокої. На північні, центральні та південні області насувається потужний циклон, який принесе багато снігу. Рятувальники попереджають про небезпечну ситуацію на дорогах.

Ситуація може ускладнитись 1 лютого Щодо 30 – 31 січня, то на дорогах у практично всіх українських областях очікується ожеледиця.

Рівень небезпечності І – жовтий. Виняток становлять лише південно-східні регіони.

А от вже у понеділок, 1 лютого, ситуація може ще більше ускладнитись. На дорогах буде ожеледиця та налипання снігу У північних та центральних областях, а також на Харківщині, Одещині та Миколаївщині чекають значні снігопади.

Приріст снігового покриву сягатиме 5 –10 сантиметрів.

У Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг чергуватиметься з дощем. Отож на автошляхах – небезпечна ситуація: ожеледиця та значне налипання снігу.

Окрім того, лютуватиме ще й шквальний вітер, його пориви сягатимуть 15 – 20 метрів на секунду Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг, – попередили рятувальники.

Зверніть увагу! Небезпечна ситуація й у Карпатах. Там зберігається загроза сходження снігових лавин – на високогір’ях Івано-Франківщини та Закарпаття. Тому, якщо ви планували піднятись у гори, будьте обачними!

У Тернополі 20-річний хлопець намагався наробити біди

Андрій Мандзій із Кременця став 22-им на чемпіонаті світу з санного спорту