Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Україна не закуповуватиме вакцину від COVID-19 компанії Sinovac, якщо її ефективність буде меншою за 70% — Степанов

A doctor in blue medical gloves holding a bottle with vaccine in front of flag of China. Close up shot. Coronavirus, epidemic and healthcare concept

Ефективність вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech за результатами клінічних досліджень у Бразилії перевищила 50%, Україна чекає на узагальнений звіт компанії.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час пресбрифінгу.

«Учора повідомили, що загальна ефективність вакцини становить трохи більше ніж 50%. Але спочатку ми хочемо отримати кінцеві висновки досліджень, які публікує компанія-виробник. Ці кліндослідження здійснювали в різних країнах, і ми маємо побачити узагальнений звіт. Ефективності вакцини понад 50% достатньо для підтвердження її більшістю регуляторів. Але ми заклали в договір, що ефективність продукції на момент постачання має становити не менше ніж 70% і має бути підтвердженою в плацебо-контрольованому кліндослідженні», – сказав він.

«Якщо компанія не відповідатиме цим стандартам, то вона відшкодує державі кошти в повному обсязі, тобто у нас є банківська гарантія», – додав міністр.

Степанов також зазначив, що Україна в будь-якому разі розпочне масову вакцинацію у раніше визначені терміни, тобто в лютому 2021 року.

«Протягом найближчих днів ми очікуємо підписання договорів з іншими компаніями», – сказав він.

Нагадаємо, вакцина проти COVID-19, розроблена китайською компанією Sinovac Biotech, в ході бразильських випробувань показала ефективність лише на 50,4%, що ледь відповідає пороговому значенню для схвалення регулюючих органів.

У Тернополі в школах канікули з 18 січня, бо батьки хочуть, щоб діти навчалися наочно

Повернувся в “пекло”, щоб врятувати друга: історія 16-річного героя з Тернопільщини (ФОТО, ВІДЕО)