Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Протікає дах”: у Тернополі в квартирах будинку утворилися цвіль і грибок (ВІДЕО)

У квартирах будинку на вулиці Довженка в Тернополі утворилися цвіль і грибок. Мешканець цього будинку Руслан Воловець каже, це сталося після того, як почав протікати дах.

За його словами, через те, що тут протікають дах і труби, у його квартирі грибок:

“Кожного місяця підтиралося, зачищалося, зривалося до самої цегли і от далі воно починає чорніти. Зараз, якщо прикладете руку, воно є сире. І сушимо, і воду витягуємо. Ставимо апарат, щоби воду витягувало, нічого не допомагає. Це все вже більше семи років тягнеться. Зідреш, пофарбуєш, через деякий час воно знов з’являється”, повідомляє Суспільне

Руслан Воловець показав технічне приміщення. Звідси, за його словами, вода потрапляє в квартиру.

“Там йде стік дощової води. І та труба роками прогнила. Це більше 10 років, а може й 15. І всі ці тонни води осідають в панелях і квартира топиться. В хаті появився грибок”, – каже Воловець.

У квартирах будинку в Тернополі утворилися цвіль і грибок

Чоловік розповів, щоб вирішити проблему звертався з листами до ЖЕКу:

“Писали заяву неодноразово в ЖЕК. Разів 5. Зверталися сусіди з 4, з 3 поверху. Реакції нуль”.

Директор підприємства “Наш дім”, яке обслуговує будинок, Анатолій Дмитришин розповів, після звернення, яке надійшло до них у грудні минулого року, працівники підприємства обстежили покрівлю будинку та квартиру Руслана Воловця:

“Ми неодноразово обстежували покрівлю, протікань не було. Але в нього в квартирі є дуже багато чорних плям. Він казав, що це протікання. По факту це є промерзання стін. Промерзання в квартирі – це цвіль. Ми йому запропонували провести в квартирі нормальну побілку, замінити вентиляційну решітку, виконати обробку тих плям дезинфікуючими засобами”.

Анатолій Дмитришин

Дмитришин розповів, щоб з’ясувати, чому протікає дах, створили комісію.

Кременецька міська рада підтримала ініціативу депутата від партії «За майбутнє»

Дмитро Підручний обмежився топ-20 у мас-старті