Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«ЄС» та «Слуги народу» у Тернопільській облраді не підтримали звернення депутатів щодо неприпустимості закону про особливий статус Донбасу

Фракція «Європейської солідарності» та «Слуг народу» в Тернопільській обласній раді 23 грудня під час пленарного засідання відмовилася підтримати звернення депутатів щодо неприпустимості продовження ще на рік закону про особливий статус Донбасу.

На думку депутата-свободівця Василя Чашки, який ініціював звернення до президента України та Конституційного суду, центральна влада у такий спосіб проголосувала за акт фактичної капітуляції України й показала, що не готова ні до боротьби, ні до відстоювання національних цінностей та відновлення кордонів.
– Ми закликаємо голову Верховної Ради України та народних депутатів переглянути зміни до закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» одразу після зимових канікул в парламенті або скликати позачергове засідання ВРУ з цього приводу. Вимагаємо у президента не допустити продовження деескалації війни на Донбасі та залучити всі можливі зусилля для становлення Українського порядку, – зазначив Василь Чашка.
Позиція депутатів Тернопільської облради, які підтримали звернення, така: жодних особливих статусів окремих територій; бойовики повинні відповісти за свої злочини перед українським народом; завершення російсько-української війни можливе тільки перемогою України за українським порядком.
Однак, схоже, на ці вимоги представникам партій Порошенка і Зеленського у Тернопільській обласній раді байдужі, адже жоден із них не підтримав звернення колег.

В університетській лікарні відкрили новий корпус для хворих на коронавірус

На Тернопільщині троє людей повторно заразилися коронавірусом