Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що таке сковорідка-wok та в чому її переваги?

Сковорідка-wok – це універсальний посуд для приготування других страв. Цей посуд було винайдено на Сході, а сьогодні ним активно користуються і європейці. Що ж це за конструкція і чи варто купити сковорідку вок українському гурману?

ВОК-сковорідка – конструкція та особливості

Сковорідка такого типу виглядає дещо незвично. Вона має конічну форму, високі стінки та вузьке дно. Тобто щось середнє між сотейником, сковорідкою та каструлею. Така форма була продиктована потребою приготувати їжу швидко, використовуючи мінімум олії. Спеціальний посуд винайшли китайські селяни. Вони не мали дров і готували на сухій соломі, що швидко згорає. Посуд із невеликим діаметром дна та високими стінками допоміг швидко готувати їжу та економити паливо.

Завдяки конусоподібний формі, усі інгредієнти знаходяться близько до вогню, рівномірно прогріваються. Їх потрібно постійно перемішувати, оскільки до страви майже не додається олія. Це допомагає уникнути зайвих калорій та зберегти майже всі корисні речовини з продуктів. 

Переваги використання сковорідки-вок

Серед головних переваг приготування їжі на воках можна назвати такі:

  • швидкість;
  • зручність;
  • дієтичність;
  • користь;
  • універсальність.

У глибокій сковорідці можна приготувати різні другі страви – овочі, м’ясо, рагу, спагетті, каші. Особливості посуду дозволяют не лише смажити, а й тушкувати, запікати і варити будь-які страви. На це знадобиться зовсім небагато часу: продукти швидко вкриваються скоринкою, а всередині залишаються соковитими, майже свіжими. Вони майже не вбирають олію, оскільки страва постійно перемішується та на вогні знаходиться всього декілька хвилин. 

Таким чином ми не лише економимо час на приготування, а й готуємо корисні дієтичні страви. Продукти збергіають максимум поживних речовин, вітамінів, мікроелементів. Сковорідка-вок стане у нагоді тим, хто дотримується дієти та здорового способу життя. 

На вок-сковорідці готувати зручно: завдяки високим стінкам вміст посуду завжди залишається всередині, не розлітається кухнею.

 

Святкове диво: «АТБ» допомагає тисячам українських родин потішити дитину в день Святого Миколая

Помер відомий тернопільський тренер (ФОТО)