Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі помер відомий професор (ФОТО)

21 грудня обірвалося життя доктора економічних наук, члена-кореспондента УААН, заслуженого діяча науки і техніки України Дударя Тараса Григоровича.

Довідка:
Тарас Григорович народився 05 липня 1948р. с. Озерна Зборівського р-ну Тернопільської обл.) Закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за фахом “Економіка і організація сільського господарства” (1973). Працював головним економістом колгоспу в селі Озерна Зборівського району Тернопільської області.

У 1976-1979 рр. стаціонарно навчався в аспірантурі, після чого працював на посаді асистента кафедри управління і наукової організації праці у Львівському сільськогосподарському інституті.

1982 р. педагогічна і наукова діяльність продовжувалася в Тернопільській академії народного господарства, де він пройшов усі службові щаблі – від асистента кафедри до професора (1992), доктора економічних наук, ставши відомим вченим у галузі аграрної економіки.

З 1994 р. завідувач кафедри аграрного менеджменту і права Тернопільської академії народного господарства.

1979 – в Інституті економіки НАН України захистив дисертацію “Організація управління якістю продукції в молочному скотарстві” на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук із спеціальності 08.00.05. – Економіка, планування і організація управління народним господарством і його галузями (сільське господарство).

1992 – в Інституті аграрної економіки УААН – докторську дисертацію “Економічні проблеми підвищення якості сільськогосподарської продукції (на матеріалах агропромислових формувань України)” із спеціальності 08.00.05. – Економіка, планування і організація управління народним господарством і його галузями (сільське господарство).

Академія наук Вищої школи України в 1996 р. обрала Т.Г. Дудара академіком по відділенню економіки. Загальними зборами Української академії аграрних наук в 2002 році обраний членом-кореспондентом УААН по відділенню аграрної економіки і земельних відносин за напрямом “Економіка і організація агропромислового виробництва”.

У 2009 р. Указом Президента України удостоєний Почесного звання “Заслужений діяч науки і техніки України”.

У 2020р. професор кафедри агрономії, екології та агроінженерії Західноукраїнського національного університету.

У Тернополі жінка разом із сусідами спіймали у під’їзді злочинця (ВІДЕО)

На Тернопільщину з’їхалися блогери з усієї України (ФОТО)

Back to Top