Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Представники партії “За майбутнє” ініціювали ремонт дороги у Козівській громаді (ФОТО, ВІДЕО)

Село Бишки, що входить до Козівської громади, багате на героїчну історію. Тут у 1943-1945-х роках знаходився штаб командира УПА Романа Шухевича. Недаремно його називають столицею воюючої України. Та, крім великої історичної спадщини, населений пункт має і проблеми, які потрібно вирішувати.

Одна з них – це розбита дорога, що веде до села. 29 грудня місцевість відвідав і перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук.

– Завдання, яке ми сьогодні собі ставимо – зробити дорогу до цього села Бишки, яке є місцем історичної спадщини не лише Тернопільщини, але й всієї України. І я впевнений в тому, що і депутатський корпус, і керівництво області підтримає нашу ініціативу, щоб зробити дорогу. Це наш історичний обов’язок, – зауважив Володимир Болєщук.

Як повідомив Володимир Гач, депутат обласної ради від партії «За майбутнє», ремонт цього автошляху не проводився вже понад 20 років.
– Це бездоріжжя яке сьогодні зачіпає кілька сіл. Тут не робився ремонт більше двох десятків років. Надзвичайно важливо відновити дорогу до такого культурного історичного місця, – зазначив Володимир Гач.

Голова Козівської громади Сергій Добалюк запевнив, що у планах не лише відновити дорогу, але й покращити інфраструктуру на території.

– Ми будемо співфінансувати з боку громади. Плануємо покращити санітарний стан села, а також облаштувати вуличне освітлення, – сказав Сергій Добалюк.

Мешканець села Бишки Іван Мартинюк вірить, що найближчим часом усі плани реалізуються.
– Сьогоднішня зустріч настільки впевнена в наших мріях, тому що це люди, які думають про ці терена, думають про цю місцевість. Я вірю, бо бачу наміри людей, які поставили собі мету зробити надзвичайно велику справу, – сказав Іван Мартинюк.
Представники влади разом з проектантом обговорили проект ремонту дороги.

Найгучніші затримання на Тернопільщині впродовж 2020 року

ДТП у Тернополі: на пішохідному збили молодого чоловіка (ФОТО)