Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Перемогу Підгаєцькому міському голові принесла різниця у… два голоси

Представники лише двох політичних сил — «Батькіщини» і «ЄС» — фактично, можуть самостійно ухвалювати рішення на сесіях.

На виборах Підгаєцького міського голови 25 жовтня перемогу здобув представник «Батьківщини» Ігор Мерена, який випередив Галину Дуду зі «Слуги народу» лише на два голоси — 1615 (26,48%) проти 1613 (26,45%). Третє і четверте місце розділив також мізерний розрив: 1331 голос за Аллу Колодницьку із «Європейської Солідарності» (21,83%) і 1307 голосів за самовисуванця Василя Пеляка.

Депутатський корпус Підгаєцької міської ради сформували представники семи політичних сил. По 6 мандатів отримали представники «Європейської Солідарності» і «Батьківщини», 5 — «Слуга народу», 3 — «За Майбутнє», і по 2 — «Правий Сектор», «Голос» і «Свобода».

За результатами виборів, виявилося, що більшість у міській раді, фактично, можуть утворити лише дві фракції — «Європейської Солідарності» і «Батьківщини». Отож, посаду секретаря міськради віддали «ЄС» — таємним голосуванням обрали представницю їх партії Галину Пшенишняк.

Депутати також затвердили заступників голови та керуючого справами (секретаря виконкому) міської ради. Заступником з питань діяльності виконавчих органів міської ради затверджено Надію Лучку, заступником з питань дільності виконавчих органіів (гуманітарний напрямок) — Ірину Мирну. Секретарем виконавчого комітету — Ірину Баран.

“У вас є унікальний шанс”: у Тернополі розпочали збір коштів на дзвони кафедрального собору

Водій, що збив на смерть пішохода і втік, проведе три роки з ґратами на Тернопільщині