Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Не купуйте дітям”: на Тернопільщині виявили небезпечну іграшку із гострими краями (ФОТО)

На іграшці у Борщеві виявили задирки та гострі крайки.

У листопаді 2020 року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели планову перевірку характеристик продукції в одному з магазинів м. Борщів, який здійснює реалізацію дитячих іграшок.

В ході перевірки було здійснено відбір зразка продукції для проведення його експертизи (випробувань) в ДП «Тернопільстандартметрологія», а саме: – іграшки «Набір аксесуарів» TM «SAPHIA», арт. 4026, ш/к 6900001414933, виготовлена в Китаї.

За результатами випробувань іграшка не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок, затверджений постановою КМУ від 28.02.2018р. № 151 та ДСТУ EN 71-1: 2016 (EN 71-1: 2014, IDT) «Безпечність іграшок. Частина 1. Механічні та фізичні властивості», а саме:

1) на іграшці, на її пакуванні чи в документі, що її супроводжує не зазначено найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торговельну марку (знак для товарів і послуг) та контактну поштову адресу імпортера;

2) виявлено задирки та гострі крайки, які можуть спричинити подряпини та порізи.

Суб’єкту господарювання видано рішення про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів, а саме заборона надання продукції на ринку.

На Тернопільщині упав біплан, загинула людина: офіційно від поліції (ФОТО)

260 хворих та 5 летальних: статистика коронавірусу за добу на Тернопільщині