Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В університетській лікарні відкрили новий корпус для хворих на коронавірус

У Тернопільській університетській лікарні відкрили новий корпус для для пацієнтів з COVID-19. Багато років він був закритий через незакінчені ремонтні роботи.

Нещодавно, у зв’язку з пандемією, їх відновили та завершили. Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.  Корпус розрахований виключно для пацієнтів з коронавірусом. У ньому розгорнуто 105 ліжок.

Тут встановили усе необхідне медобладнання: рентген апарат, ЕКГ, УЗД, апарат для ендоскопії. До ліжок під’єднали кисневі точки. Також у медзакладі для пацієнтів на коронавірус додатково перепрофілювали 4 відділення, а саме: ендокринології, пульмонології, гастроентерології та ревмокардіології. Увесь медперсонал перепрофільованих відділень готовий працювати та надавати допомогу хворим.

Головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар прогнозує, що після новорічно-різдвяних свят кількість хворих може збільшитися.

– Я звичайно хотів би, щоб це відділення пустувало, але наближаються свята і боюся, що ми будемо мати стабільне поступлення хворих на коронавірус. Хочу зазначити, що ми повністю готові приймати людей з різною складністю протікання COVID-19. Жоден працівник не відмовився працювати у відділенні. Ми навіть маємо резерв лікарів, які зараз на пенсії, але готові приступити до роботи у відділення, якщо виникне потреба, – зазначив Бліхар.

 

На Тернопільщині виявили небезпечну гірлянду

«ЄС» та «Слуги народу» у Тернопільській облраді не підтримали звернення депутатів щодо неприпустимості закону про особливий статус Донбасу